Niet een cultuurhistorische context of de inhoud van een middeleeuws lied (Wikipedia) liggen ten grondslag aan de titel van dit bericht. Het gaat hierbij meer om het klassieke gevoel van: er komen nog altijd bijzonder mooie dingen uit Japan, het land van de rijzende zon. Het land waar zaken met de meeste toewijding en het hoogste vakmanschap tot stand komen.

COMBAK, met Kazuo Kiuchi als de vermaarde drijvende kracht, vormt al jaren de bakermat van Harmonix en Reimyo, en sinds enkele jaren van het kabelmerk Hijiri.
Net zoals voor Harmonix en Reimyo is de ontwerpfilosofie helemaal gericht op het primaire eindresultaat, en dat is de meest perfecte en authentieke muziekweergave. Al vinden ze bij COMBAK op zijn Japans dat het oog ook absoluut wat mag hebben. Maar het is geen optisch pimpen en verder niks aan de dag leggen, zoals vele kabelmerken op een manier trachten te doen om hun waar aan de man te brengen.

Drie jaar geleden kwam als eerste de Hijiri ‘Million’ interlinkkabel op de markt. Deze naam is vorig jaar omgedoopt tot ‘KIWAMI’ Million. Vervolgens zag de ‘Nagomi’ Power Cord het levenslicht. Alhoewel deze niet tot de Hijiri ‘Million’-lijn behoort. Desalniettemin een bijzonder mooi presterende stroomkabel. Daarna, twee jaar geleden, verscheen de ‘TAKUMI’ Power Cord ten tonele, die de kwaliteiten van de veel duurdere Harmonix ‘Million’ Power Cord welhaast evenaarde. Deze Harmonix ‘Million’ Power Cord wordt door velen gezien als het beste stroomkabel allertijden.

En toen was het stil.

Twee jaar na dato, is dan eindelijk de Hijiri ‘Million’-lijn compleet met de HDG ‘Million’ Digital Cable en de H-SLC ‘Million’ Speaker Cable. In alle opzichten diep imponerend, waarbij nog het meest de welhaast perfecte balans helemaal op de luisteraar inspeelt, en hem of haar in volle vanzelfsprekendheid een oprechte, pakkende en onuitwisbare muziekervaring laat ondergaan. En dan wordt het stil ….. van verbazing.

Hijiri TAKUMI Million Power Cord

Hijiri KIWAMI Million RCA Interconnect

Hijiri H-SLC Million Speaker Cable

Hijiri HDG Million Digital Cable RCA

Vorige berichtHear better, See better, Feel better